Ekonomi

Cencora hisseleri, şirketin 1. çeyrekte kar zarar açıklaması nedeniyle piyasa öncesi düşüşte

CONSHOHOCKEN, Pa. – Cencora, Inc. (NYSE: COR) bugün analist tahmini olan 3,70 $’dan 0,42 $ daha kötü olan 3,28 $’lık 1. Çeyrek EPS bildirdi. Çeyrek geliri, 70,65 milyar $’lık konsensüs tahminine karşılık 72,3 milyar $ olarak gerçekleşti. Açıklamanın ardından COR hisseleri %0,96 değer kaybetti.

Şirket , 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla gelirini %7,8 artırarak 68,4 milyar dolara yükseltti. Şirketin düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazancı (EPS), bir önceki yılın ikinci çeyreğindeki 3,50 $’dan %8,6 artışla 3,80 $’a yükseldi. Bununla birlikte, GAAP seyreltilmiş EPS bir önceki yılki 2.13 $’dan hafif bir düşüşle 2.09 $’a geriledi.

Cencora Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su Steven H. Collis, şirketin sağlık hizmetleri ve ilaç tedarik zincirindeki kritik rolünün altını çizerek, güçlü çeyrek performansını ekibin karmaşıklık ve belirsizlikle başa çıkma becerisine bağladı. Güncellenen tüm yıl beklentileri, Cencora’nın ayak izi boyunca sunduğu değeri yansıtıyor.

Cencora, 2024 mali yılı için düzeltilmiş seyreltilmiş EPS beklentisini önceki 13,25 ila 13,50 $ aralığından 13,30 ila 13,50 $ aralığına yükseltti. Bu beklentinin orta noktası olan 13,40 $ analist konsensüsü ile karşılaştırılmıştır. Şirketin görünümü, daha yüksek bir efektif vergi oranı ve beklenen hisse sayısı ayarlamaları ile birlikte tüm yıl için beklenen güçlü iş performansını da içeriyor.

ABD Sağlık Çözümleri segmentinde gelir, diyabet ve zayıflama ürünlerinin yanı sıra doktor muayenehanelerine ve sağlık sistemlerine yönelik özel ürünlerin satışlarındaki artış da dahil olmak üzere birim hacim büyümesinin etkisiyle %8,1 oranında arttı. Uluslararası Sağlık Çözümleri segmentinin geliri, özellikle Avrupa dağıtım işindeki büyüme ve Kanada ve Brezilya’daki satışlar nedeniyle %5,3 oranında artış gösterdi.

Cencora Yönetim Kurulu, adi hisse başına 0,51 ABD Doları tutarında üç aylık nakit temettüyü 24 Mayıs 2024 tarihinde ödenmek üzere, 10 Mayıs 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara beyan etmiştir. Buna ek olarak, şirketin piyasa koşullarına bağlı olarak 2,0 milyar dolara kadar adi hisse senedi satın almasına olanak tanıyan yeni bir hisse geri alım programı onaylandı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gurun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu