Haber

Aydın Ovası’nda 44 derece sıcakta çiftçilerin ekmek mücadelesi

Aydın Ovası’nda 44 derece sıcakta çiftçilerin ekmek mücadelesi

Çiftçiler kendi yöntemleriyle serinliyor

AYDIN​ – Türkiye’nin en sıcak illerinin ortasında yer alan Aydın’da çiftçiler 44 derecenin altında ekmek için mücadelesini sürdürüyor. Çöl sıcaklarının yaşandığı Aydın Ovası’nda çalışan tarım işçileri, sıcaktan bunalınca pamuk tarlasında suladıkları atıklarda suya girerek serinlemeye çalışıyor.

Aşırı sıcaklardan dolayı çalışacak insan bulmanın zorlaştığı Aydın’da sıcağı göze alıp tarlada çalışanlara 8 saatte 500 TL günlük ücret veriliyor. Aydın Ovası’nda güne başlayıp gece sulama işine devam eden işçilere 1000 TL ödenmesine rağmen kimsenin çalışmak istemediği belirtildi.

Çok zor şartlar altında ekmek sıkıntısı çektiklerini belirten personelden 65 yaşındaki Necmi Kılınç, “Sıcaklık 44 derece. Zor da olsa çalışmak zorundayız ama kolay” diyerek Büyük Menderes Ovası’ndaki pamuk tarlalarını suladıklarını söyledi.

“Sıcaktan bunaldı, kendini kanala attı”

Tarlada çalışan işçilerden Okan Fazilet, eleman bulma zorluğundan dolayı sulamaya girdikleri tarlayı bitirene kadar çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Günlük 500 TL alıyoruz. Bir günde sulama işi bitmeyince gece de sulama yapıyoruz.

Çöl sıcaklarının yaşandığı Aydın Büyük Menderes Ovası’nda işçilerin 44 derece sıcaklıkta ekmek için verdiği emek kameralara da yansıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu